6 Aralık 2014 Cumartesi

MEMLEKETİMİN LEZZET SOFRASINDAN : MASTUVA (BİNGÖL)

MastuvaBingöl yöresine ait bir tatlıdır.. Bayılarak yenilen tatlardan biridir. tabi herkes ilk önce ön yargıyla yaklaşır sonra vazgeçemez . şimdi sizlerle tarifini paylaşacağım bence denenmeli yoksa pişman duyabilirsiniz . Benden söylemesi artık :)


MALZEMELER:
2 kğ . ayran 
300 gr. pirinç
125 gr tereyağı

YAPILIŞI:
pirinçler  ayıklanıp yıkandıktan sonra geniş bir tencereye bırakılır. ve ayran ilave edilir .Tencere konulan malzemeyle birlikte yanan bir ocağın üstüne konulup karıştırılmaya başlanır. Ayranın bozulmaması için tahta bir kaşıkla ara verilmeksizin sürekli karıştırılır. Ayran kaynamaya başladıktan sonra karıştırma işlemi bir müddet devam eder. Yemek katı hale gelinceye kadar ateşte bırakılır. Katılaşan yemek ateşten alınarak ortası boşaltılmış vaziyette kapa konulur. Kızartılan tereyağı ortası boşaltılan yemeğin içine dökülür ve servis yapılır. sonra afiyetle yenir. haydi afiyet olsun bakalım :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder