25 Kasım 2014 Salı

TEHLİKENİN ADI: BONZAİ

Bonzai nedir? Bonzai neden son zamanlarda Türkiye’de önemli bir sorun haline gelmiştir? Uyuşturucu madde içerikli olan ve kullanımı esnasında insan metabolizmasına çok zararları dokunan bonzai tamamen uyuşturucu maddeden ve bazı bitkilerin yapraklarına karıştırılarak elde edilmektedir.
                                                                     

Yaklaşık beş veya altı sene öncesine kadar  ülkemizde pek bulunmamaktaydı. Son  zamanlarda haberlerde ve sanal alemde   sıkça adını duymaktayız. " Bonzai içen genç öldü, Bonzainin sonu, Bonzai içen kişi hastanelik oldu’’ diye.

Peki genç kesim neden bonzai kullanmaya ihtiyaç duyuyor? Bunların temel problemi aile içi iletişim eksikliğive temel eğitimdeki yetersizlik gibi sebepler olabilir. Eroinden daha tehlikeli olan bonzai gençlerde adeta bir patlama etkisi meydana getiriyor ve beyin hücrelerine kısa sürede çok büyük hasar veriyor.


     Genellikle ‘’Bir defadan bir şey olmaz’’ denilerek başlanılan uyuşturucunun pençesinde olan kişiler, para bulamadığından çeşitli yöntemlere de başvuruyor.


 Türkiye’de artan bonzai kullanımına karşı bazı önlemler alınabilir. Örneğin, bonzai tacirleri üzerine denetimlerin arttırılması, ilköğretimlerde zararlı madde kullanımıyla ilgili derslerin yapılması, ailelere yönelik seminerlerin düzenlenmesi gençlere                                                                               yönelik ücretsiz sportif faaliyetlerin arttırılması gibi                                                                                                                           


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder